понеделник, 11 юли 2011 г.

Текстинг током вожње и даље убија, али је на (мало) пад

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/eqBGMYDuIDg/texting-while-driving-still-dangerous-but-on-the-slight-decline.ars:

Осврните се око на просечном дану, и омета у вожњи, посебно се то односи на коришћење мобилних телефона и унос текста у току вожње, може да изгледа да се више заједничког него икад. У стварности, међутим, фреквенција возача коришћења мобилних телефона, или унос текста могу бити у паду, у складу са 50-годишњем извештају саставља гувернера безбедност на путевима удружења (ГХСА). Упркос томе, људи који користе геџета у току вожње и даље безбедност забринутост, посебно када је у питању унос текста.

Упркос блиској универзална сагласност да омета вожња је лоша ствар, ГХСА извршни директор Барбаре Харсха је истакао да многе истраживачке радове на тему су непотпуне или контрадикторне. Због тога, ГХСА испитао више од 350 научних радова на тему, како би се саставити свој извјештај у покушају да се консолидује доступна информација и проналажење трендова, иако Харсха констатовати да су даља истраживања и даље потребно да у потпуности разумеју обим проблема.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар