събота, 30 юли 2011 г.

Компаније МПЕГ ЛА: 12 фирми сопствених патената од суштинског значаја за ВП8 кодек Гоогле

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/NFJ7hzaAiT4/mpeg-la-12-companies-own-patents-essential-to-googles-vp8-codec.ars:

Компаније МПЕГ ЛА, самозвани један стоп схоп за кретање дозволе видео патента, каже да има 12 различитих компанија долазе напред са патентима "битно" да ВП8 алгоритам фаворизовано у Гоогле-у као бесплатну стандард за компресију. Организација се састао са овим компанијама у јуну како би разговарали о формирању патента базена, иако не постоје још увек није одлука да утврди да ли базен треба да буде формирана, или шта њеним одредбама и условима може да буде.

Организација почела потрага за ВП8 патената у фебруару , са почетним позив за компаније да иступе завршава у марту. Тај рок дошао и прошао без коментара од предузећа, тако стреамингмедиа.цом интервју портпарол путем е-маила да бисте сазнали шта је тренутна ситуација. Компаније МПЕГ ЛА није открио који 12 предузећа одржана патената осјетили да се од суштинске важности за ВП8, нити је рећи колико је патената било је укупно. Група такође није рекао колико је патената је поднет за оцену само да се сматра небитан.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар