неделя, 17 април 2011 г.

ТАЛОН робота добија децлавед, помаже у Јапану снифф од зрачења (видео)

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/04/16/talon-robot-gets-declawed-helps-japan-sniff-out-radiation-vide/:

Роботику стручњаци Министарства за енергетику је Ајдахо Националној лабораторији само учили стари ратне машинерије неке нове трикове, односно за откривање радијације - благовремено стицање знања, то је сигурно. Замена из ракетних бацача и митраљеза за пакет радиолошке сензора, дигиталних камера и ГПС уређај, овај пут ТАЛОН ће се користити за мапирање нивоа радијације (и створити визуелни излаз) око Фукушима нуклеарне електране. Ново модификоване ТАЛОН слетео у Јапану, само прошле недеље, придруживши се постојећи тим робота помагача већ у употреби у катастрофа подручју, укључујући и два додатна Талонс опремљени са сензорима који могу да идентификују више од 7500 животну средину. Оружје за Гајгер бројачи делује као добра трговина за нас, проверите видео до врха да гледају "бота испроба своје газишта.

[Хвала, Иван]

ТАЛОН робота добија децлавед, помаже у Јапану снифф од зрачења (видео запис) првобитно појавио на Енгадгет дана Суб, 16 Јан 2011 23:58:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | Соурце УС Департмент оф Енерги | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар