неделя, 17 април 2011 г.

У фокусу: Виртуелизација у рововима са ВМваре, Део 5: Физичко-на-виртуелни конверзије у предузећу

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/UYlBOX_MgH0/physical-to-virtual-conversion-in-the-enterprise.ars:

У првом делу ове серије, посматрали смо избор предузећа виртуелизацију платформе, и на неке од предности стекао. У другом делу смо гледали на неке од изазова који су укључени у одабиру хардвера за покретање платформе о, а такође смо разговарали складиштење, умрежавање, и серверима / сечива. Трећи део је ближи поглед на умрежавање питања, и Део 4 смо дали неке практично, навртке и вијке-савети о томе како да подесите ваш ВМваре предузећа подешавање. У овом последњем рату, обратимо пажњу на питању физичко-за-виртуелне конверзије, и дају савете о најбољим праксама.

Највећи изазов за физичко-на-виртуелне (П2В) миграције у предузећу подешавање није заправо техничко-мада је технички изазов, као добро. Уместо тога, стварни изазов је време, папирологија, а довољно бирократије да ћете морати да се суочи на систем по основама система, као и општи културни сукоб против статуса кво.

У сваком довољно велики окружењу, постоји више нивоа услуга, од критичне за развој лабораторију система, сваки са различитим очекивањима време доступности и различитим нивоима екпендабилити. Дакле, то је добра идеја је да почне у дну, са најмање важне системе, и раде свој пут горе. Предност овог приступа је у томе било какав неуспех у раној процес неће бити стало превише, и зато ћете имати више искуства са П2В процес времена да пренесете критичних система. Али пре него што дођете до говоримо о различитим П2В миграционе стратегије, морамо да погледамо веома велику реалност у већини предузећа окружењима: система наслеђе, и бирократије.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај пост


Няма коментари:

Публикуване на коментар