неделя, 17 април 2011 г.

Америчка влада извођач радова у развоју 'микроталасна оружја, "Хот џеповима дрхтати

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/04/16/us-government-contractor-developing-microwave-gun-hot-pockets/:
Ах, драги "електронски бомба", у могућности да бисте онемогућили све технологије у његовој близини: Варијације на концепту Иди путу назад , али користан прототипови и даље опасно је ван домета. У корацима повреде адвоката одбране БАЕ Системс, водећи свеже пукотину са велике снаге микроталасне (ХПМ) пиштољ за циљ да онемогући мале моторе брод - ако успе, технологија може да циљају бродова, УАВ и ракетног корисни терет. Тајно-обавијена оружје звуци као планиране Боинг Аирборне ЕПСОН ЕМП оружја , али без ракетне системе испоруке. БАЕ изгледа да је клађење на велико електромагнетног ратовање као бојно поље будућности тактика, са менаџер бацање сци-фи сцене Авијација недеља :
"За разлику од ласера, ХПМ греде не треба пуно прецизности љубитељ [од ХПМ енергије] можете да циљате 10-30 на малим чамцима.. Ако можете да нокаутирати 50-75% од мотора у роју, можете да онда се концентришу на остатак са ласерима или кинетичке [топовима]. "
Да развије боље одбране од таквих напада, извођач је добио 150.000 долара из ваздухопловства за тестирање ватре микроталаса у војним рачунарима. Није реч о томе да ли је одбрана укључују великодушан коришћење лима фолије.

Америчка влада извођач радова у развоју 'микроталасна оружја, "Хот Џепови дрхте првобитно појавио на Енгадгет дана Суб, 16 Јан 2011 16:09:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Боинг Боинг | Соурце Опасност Соба | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар