вторник, 8 март 2011 г.

Оптички пинцета манипулишу микроскопске објекте помоћу иПад, сирово Браинповер (видео)

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/03/08/optical-tweezers-manipulate-microscopic-objects-using-an-ipad-r/:
Ок, тако да можда цела ствар је Браинповер далеко друго да се иПад, али и даље - као научник вероватно не боли када манипулишу микроскопске објекте преко мултитоуцх екрана. То је врста подешавање да студенти и Научници су подједнако иде на енглеском Универзитету у Бристолу, где се иТвеезерс се користе за контролу мали штап око 300 нанометара широке, између осталог. У суштини, иПад је у стању да прикаже шта је под микроскопом преко бежичних екрана пренос, а затим, додир поени се претварају у ласерски покрети који се користе за руковање објекте који су далеко мањи од оних видљивих честица зачепљења свој левог уха сада. Све у свему, корисник може одабрати до 11 различитих објеката, и у теорији, иПад би омогућило научницима да се то уради на даљину. Хеј, сви смо ми о новим и побољшане начине за Телеворк . Вид испод, киддос.

Наставити читање Оптички пинцетом манипулишу микроскопске објекте помоћу иПад, сирово Браинповер (видео)

Оптички пинцета манипулишу микроскопске објекте помоћу иПад, сирово Браинповер (видео запис) првобитно појавио на Енгадгет дана Уто, 08 Апр 2011 06:28:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | Соурце Часопис за Оптика [пдф] | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар