понеделник, 28 февруари 2011 г.

Биорефинериес изазов петрохемијских производа са пројектованих квасац

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/rOJlECCeB84/aaas-2011-biorefineries-as-a-route-forward.ars:

Прва сесија сам присуствовао као део АААС овогодишњем састанку фокусиран на стање у уметности, и технолошких препрека које ограничавају, биорефинериес. Аналогно заједничке петрохемијске рафинерије, биорефинериес су објекти који стварају гориво, моћи, и хемикалије из биомасе прекурсори, за разлику од традиционалне петрохемијске прекурсорима. Они нуде пут ка још обновљиве и зелено индустријске будућности, али немају вредан готово века историје, истраживања, и успех иза њих да својим колегама раде.

Сесија, под називом "Биорефинери: Ка Индустријски метаболизам", отворио је описујући Биорефинери као "јединствен унакрсно оплодње између" индустријских метаболизам 'и' Системс Биологи. "Први разговор, који је одржао Јенс Неилсен са Цхалмерс Университи оф Тецхнологи , фокусиран на рад његове групе Истраживање је подухват користе квасац као целуларни фабрику за производњу разних Биоцхемицалс. Рад интереса овде, јер је квасац фокус је ферментација. Да бисте започели разговор, Неилсен наведене искључен велику листу заједничких акција хемикалије које могу да се креирају ферментацијом, прави трик, међутим, је да одређене хемијске него амалгам нуспродуката.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај пост


Няма коментари:

Публикуване на коментар