неделя, 23 януари 2011 г.

Хакерите прикриване телефона като клавиатура, да я използва за атака компютри чрез USB

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/23/hackers-disguise-phone-as-keyboard-use-it-to-attack-pcs-via-usb/:
Виждали сме хакери използват клавиатури да доставят злонамерен код в компютрите , и сме виждали смартфони използват като дистанционни управления за автомобили и телевизия - но ние никога не съм виждал смартфон прикрито като клавиатура се използва за контрол на компютър, до този момент . Няколко хора на тазгодишното издание на Black Hat конференцията DC са разработили умно малко код, който позволява на вкоренени смартфон - свързване към компютър чрез USB - да се представя като клавиатура или мишка, за да атакува и контрол на компютъра. Хакът се възползва от неспособността USB за удостоверяване на свързаните устройства в комбинация с работа неспособността на системите за филтриране на пакети, USB, което би позволило на потребителите да осуети подобно нападение. Докато използването на цифров костюм да хакнете компютър е готин идея, тя не създава много допълнителен риск за потребителите, тъй като все още метод изисква физически достъп до порта за работа - и повечето от нас вероятно ще забележите някой да включите смартфон в нашите лаптоп, докато го използвате.

[Image Credit: Ангел Ставру / CNET]

Хакерите прикриване телефона като клавиатура, да я използва за атака компютри чрез USB първоначално се появи на Engadget на Чет, 23-ти яну 2011 02:02:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink CNET | източник Black Hat DC | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар