сряда, 26 януари 2011 г.

Nokia председател исках Vanjoki за изпълнителен директор на американски инвеститори го принуждава да вземем Елоп?

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/26/nokia-chairman-wanted-vanjoki-for-ceo-american-investors-forced/:
Ние ни обичат някои корпоративни интриги, а има и някои интригата на най-високата цел, излизащи от Финландия днес: Nokia председател Йорма Олила сега твърди, че той ще иска прям Anssi Vanjoki да увеличат, но вместо това е била принудена да подкрепи Microsoft изпълнителен Стивън Елоп като Оли-Пека Каласвуо е наследник да води embattled компания от екип от американски инвеститори, които поискаха главен изпълнителен директор от лявата част на Атлантическия океан. Как "принудително", точно? Олила казва, че му било казано, че ще бъде свален само ако той не се хвърлят теглото си зад Елоп, които - като точки IntoMobile изход - е малко странно като се има предвид, че Олила се заминава през следващата година. Като цяло, нещо, което изглежда рибка тук, то е възможно, че Олила е просто се опитват да спасят репутацията си с финландците (и / или Vanjoki себе си), както той се подготвя да напусне Nokia ... или това е възможно, че орди от порочния американците с кожата в играта заедно опънати заместник дръжки. Така или иначе, Елоп изглежда почистване на къща в светлината на Symbian се движат , така че ще бъде интересно да се види дали той може да насочи кораба обратно на пътя тук през 2011 година.

Nokia председател исках Vanjoki за изпълнителен директор на американски инвеститори го принуждава да вземем Елоп? първоначално се появи на Engadget на Сря, 26-ти януари 2011 година 11:43:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink IntoMobile | източник Kauppalehti.fi | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар