сряда, 26 януари 2011 г.

Немски робот ръка отнема облизване, очевидно продължава да тиктака (видео)

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/25/german-robot-hand-takes-a-licking-apparently-keeps-on-ticking/:
Садисти на германско-Aerospace Центъра (DLR) Институт по роботика и мехатроника "се фука най-новите си развитие в антропоморфни придатъци : една роботизирана ръка, която може да отнеме победата от бейзболна бухалка и все още ви дава среден пръст (или палци-нагоре, предполагам). Изследователите очевидно предназначени крайника да функционира, така както само на човешка ръка, може и изглежда са свършили добра работа: тя има пет независимо действащи пръсти, спорт 19 степени на свобода (една по-малко от реалната сделка), и дори може да щракам ги фаланги - О, не те не са! Той също има способността да се упражни сила от 30 нютона от пръстите си. Така че това, което го прави толкова устойчиви? В Robo-страна разполага с вграден в уеб от 38 сухожилия, които позволяват да се адаптират скованост си при различни обстоятелства: на една крачка, създателите му се каже, от твърди придатък от миналото. Има и видео на ръката, като побой, след като скочи, но честно казано, ние бихме предпочели да видим какво ще стане, когато страна отвръща на удара.

Продължавам четене немски робот ръка отнема облизване, очевидно продължава да тиктака (видео)

Немски робот ръка отнема облизване, очевидно продължава да тиктака (видео) първоначално се появи на Engadget на Вто, 25-ти Януари 2011 год. 19:58:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink io9 | източник IEEE Спектър | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар