неделя, 2 януари 2011 г.

Кеймбридж професор създава страховито, емоция наблюдение GPS система

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/02/cambridge-professor-creates-creepy-emotion-sensing-gps-system/:
Запознайте Чарлз: роботизираната GPS система, която може да каже, когато имаш пътна ярост. Да, той е леко страшно търси , но според професор Кеймбридж, който го е създал, няма да се чувствам като го хвърли през прозореца, когато сте недоволни. В безплътен сателитна навигационна система робот (главата и тялото само), което седи в седалка пътник, има за цел да отговори на емоционалните знаци на шофьора, като изражението на лицето, езика на тялото, и тона на гласа. Чарлз взема тази информация и да реагира съответно, като предоставя симпатична фрази, когато усеща чувство на неудовлетвореност. Изследователите казват, че роботът е около 70 процента точен при установяване на емоция, или около толкова точни, колкото една човешка. Казваме, че даден задната седалка водача, че не може да отвърна на удара е 100% страхотно.

Продължавам четене Кеймбридж професор създава страховито, емоция наблюдение GPS система

Кеймбридж професор създава страховито, емоция наблюдение GPS система, първоначално се появи на Engadget на Нед, 2-ри януари 2011 г 03:34:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink TG Daily | източник Daily Mail | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар