неделя, 2 януари 2011 г.

Японски учени създават паладий, като сплав помощта на нанотехнологията, "съвременното алхимия"

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/02/japanese-researchers-create-palladium-like-alloy-using-nanotechn/:
Като не сте наясно съмнение, някои от благородни метали, използвани в битовата електроника - като паладий - може да бъде скъпо и трудно да дойда, което кара някои да се реколтата от материали от старата електроника и повторно използване тях , а други са усърдно работи по-лесно достъпни алтернативи. Сред последната група са екип от изследователи от университета на Киото в Япония, които току-що обявиха, че са успели да създадат паладий, като сплав използва това, което се описва като "днешна алхимия". По-конкретно, те използват нанотехнологии, да се комбинират (и "nebulise"), родий и сребро, които не обикновено микс, в новия комбиниран, които според тях биха могли евентуално да замени истинските неща в целия спектър на електроника и други продукти. За съжаление, това не е ясно кога, че може да се случи, но учените не са просто спират на паладия - те са очевидно вече гледа с помощта на подобен процес за създаване на други сплави.

[Image кредита: Юрий / Уикипедия ]

Японски учени създават паладий, като сплав помощта на нанотехнологията, "съвременното алхимия" първоначално се появи на Engadget на Нед, 2-ри януари, 2011 година 07:56:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник PhysOrg | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар