неделя, 2 януари 2011 г.

CHAdeMO EV бързо зарядни устройства, за да получите по-широк тестове в САЩ, 80% от капацитета си за 30 минути или по-малко

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/02/chademo-ev-quick-chargers-to-get-wider-tests-across-us-80-capa/:
CHAdeMO EV бързо зарядни устройства, за да получите по-широк тестове в САЩ, 80% от капацитета си за 30 минути или по-малко
Идеята да чакате с часове за EV за презареждане е най-бързо да се превърне в нещо от миналото - или по-скоро той вече е в Япония, където CHAdeMO стил зарядни устройства дават възможност на автомобили като Nissan Leaf да стигнем до 80% батерията капацитет само за 30 минути. Сега те са правилно започнат САЩ инвазия. Първата атака дойде в Портланд преди няколко месеца, с 310 повече станции се редят на опашка за разполагане в Аризона, Калифорния, Тексас, Тенеси, Орегон, и на други места във Вашингтон, според Yomiuri. Този ход ще струва около $ 230 милиона общо, въпреки че не се знае дали те ще бъдат на разположение на обществеността като тази в Портланд е. CHAdeMO, който се игра на японски "О, ча демо ikaga desuka" ("нека да пием чай по време на зареждане"), произведения на работа с променлив ток към преобразуване DC външно и осигуряване на захранване на до 500VDC и 125 ампера, много по-високи, отколкото на на борда на AC / DC конвертори могат да се справят. Това задвижване презареждане време значително - дори и да не обичам чай.

CHAdeMO EV бързо зарядни устройства, за да получите по-широк тестове в САЩ, 80% от капацитета си за 30 минути или по-малко първоначално се появи на Engadget на Нед, 2-ри януари 2011 г 06:02:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Зелената кола конгрес , Autoblog Зелени | източник Yomiuri | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар