неделя, 19 декември 2010 г.

Wall Street Journal казва приложения може да наруши неприкосновеността на личния живот, пръстите MySpace и Пандора

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/18/wall-street-journal-says-apps-may-violate-privacy-fingers-myspa/:
Може би сте чували как невнимателно някои трети страни, iPhone приложения могат да бъдат с личните си данни, но тя все още да не са хит у дома - нарушители могат да включват, трябва да имате програми като MySpace и Pandora, също. The Wall Street Journal тествани 101-популярните приложения за iPhone и Android и открили, че повече от половината изпращат уникални идентификатори устройство (UDID) в стадото на рекламодателите без много бързо, и че някои (включително и Пандора), дори и предадени на потребителя възраст една, пол и място за добро насочване на тяхната марка. Сега, преди да бойкотират любимите си приложения музика, може да искате да чуете от другата страна на историята, а именно, че всички тези данни обикновено се обработват в партиди и анонимни, така че рекламодателите не винаги могат да ви отдели от тълпата. Въпреки това, проблем е, че може да има малко спиране на престъпни лица от създаване на база данни, която свързва вашите UDID на всичко това други данни, които изпращате. Това е сочно предложение за целева реклама, разбира се, но и потенциално реални престъпления, така че ние съмнение това ще бъде последното, което чуваме на личния живот плаши UDID.

Wall Street Journal казва приложения може да наруши неприкосновеността на личния живот, пръстите MySpace и Пандора първоначално се появи на Engadget на Съб, 18-ти декември 2010 г 18:41:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Wall Street Journal | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар