петък, 10 декември 2010 г.

Изследователите разработи програмируем молекулно схема за живите клетки

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/10/researchers-develop-programmable-molecular-circuitry-for-living/:
Изследователи от UCSF училище по фармация в катедра "Фармацевтична химия, ръководена от Кристофър А. Voigt току-що публикува книга, която обещава да получите вериги в движение. Екипът работи с Д. коли бактерии за изграждане на логически порта, като тези, намерени в компютри директно в клетките, което позволява да се ReWire и програма за тях. Простата логика порти, използвани в експеримента са били построени в гените вкарва в клетките Е. коли. Логиката врати след това в ролята на комуникатор между отделните щамове, което им позволява да бъдат свързани together.The използването на логиката врати в клетките може да направи възможно да бъдат разгледани по-сложни процеси, така че науката може да започнат да използват клетките на молекулярно ниво за биомедицинска аванси.

Изследователите разработи програмируем молекулно схема за живите клетки първоначално се появи на Engadget на Чет, 10-ти Декември, 2010 год 05:20:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Physorg | източник Природата (резюме само) | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар