петък, 10 декември 2010 г.

Apple инженер използва Лего за възстановяване на древния гръцки механизъм, със сигурност ще се опитат да го патентоват (видео)

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/10/apple-engineer-uses-lego-to-rebuild-ancient-greek-mechanism-wil/:
В Антикитера механизъм е това, което ви призовавам наистина старото училище технология. Твърди да бъде най-старият известен компютър, този древен гръцки изобретение е използвал някои 100BC около времето за изчисляване и "прогнозират небесни явления и затъмнения с безпрецедентна точност." Пропускане на последните две хилядолетия, в която се губи по морското дъно някъде, механизмът вече е пресъздадена от инженер Apple софтуер с името на Андрю Керъл, който е любов сглобени 1500 Lego Technic блока едновременно, създаване на 110 съоръжения и четири скоростни кутии общо. Всяка кутия е отговорен за извършване на една част от аритметика, и когато в резултат на машината се захранва с подходящи данни календар, той изплюва един (надявам се точно) прогнози за следващия път, когато слънчевото затъмнение се случи. Всички много добре, но ние сме много просто изумен от красотата на тези съоръжения работят. Проверете ги след почивката.

Продължи четене Apple инженер използва Лего за възстановяване на древния гръцки механизъм, със сигурност ще се опитат да го патентоват (видео)

Apple инженер използва Лего за възстановяване на древния гръцки механизъм, със сигурност ще се опитат да го патентоват (видео) първоначално се появи на Engadget на Чет, 10-ти декември, 2010 година 06:28:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink CNET | източник NatureVideoChannel (YouTube) | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар