петък, 26 ноември 2010 г.

керамични говорител на Nendo платка дава почивка на аудио въпроси свят тялото

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/11/26/nendos-ceramic-circuit-board-speaker-gives-the-rest-of-the-audi/:
Виждали сме хлъзгав ръчно изработени керамични говорители в миналото, но това една mm с дебелина на сътрудничеството между Потър Mitsuke Masagasu и фирма за дизайн Nendo е в различни първенства. Една съвсем различна лига. Комплектът е резултат от т. нар. преоценят Nippon проект, създаден от японски футболист Хидетоши Наката за съживяване на традиционни японски изкуства. Наката избра пет куратори - в този случай директорът на 21-ви век Музей на съвременното изкуство в Kanazaw - които след това били натоварена с сдвояване един керамика и дизайнер за съвместна работа на единствен по рода си форма. Не е удовлетворена от просто е 31 пъти по-тънка от изтощен XTR серия Mythos като единствена основа за художествено въздействие, пленителен схема дизайн на говорещия, са също така без човешко присъствие. Вместо това, компютърно контролиран процес на намаляване на тънки парчета от керамични плочи субстрат, като ги определя с живачни пари, и след това да ги монтира чрез роботизирана ръка. Невероятно, но качеството на звука е все още да изтъквани като топ ниво. Няма план обаче за тези говорители, който някога се произвеждат масово, така че ако се надяваха да успявам да получа една като крайната аксесоар за вашия über-съвременните плоски ... добре, да се разочарова лесно, наред шампион?

керамични верига Nendo борда на говорещия дава почивка на аудио тялото въпроси света първоначално се появи на Engadget на Чет, 26-ти ноември, 2010 10:19:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Dvice | източник Nendo | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар