вторник, 30 ноември 2010 г.

Neato XV-11 робот вакуум получава собствен открит LIDAR източник рана

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/11/29/neato-xv-11-robot-vacuum-gets-its-very-own-open-source-lidar-hac/:
Няма нищо, малко глави да се запали огън по група от фанатици отворен код, има ли? Видяхме този принцип се прилага, когато наскоро Adafruit принесе истински Евро за отворен код водача Kinect , и сега е един предприемчив читател в продължение на robotbox.net е отишло и опростен LIDAR на звеното по Neato XV-11 робот вакуум - и спечели $ 401 за усилията. Какво е това за теб? Е, господин (който върви с псевдонима рана Hash79) вече могат да четат данни, изпратени от оптично вариращи хардуер за вакуум с компютър. Налице е доста ентусиазирани група хакери около устройство за известно време и сега с малко труд (и $ 399 автономни роботи вакуум) вие също може да има 360 градуса сканиране LIDAR с един градус точност и 10Hz честота на опресняване. Доста сладка, нали? Видео след почивката.

Продължавам четене Neato XV-11 робот вакуум получава собствен открит LIDAR източник рана

Neato XV-11 робот вакуум получава собствен открит LIDAR източник рана първоначално се появи на Engadget на Пон, 29-ти Ноември 2010 година 18:34:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник robotbox.net | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар