събота, 27 ноември 2010 г.

Изменено радар пистолет идентифицира атентаторите самоубийци до десет метра

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/11/27/modified-radar-gun-identifies-suicide-bombers-up-to-ten-meters-a/:
Уилям Фокс на Военноморска следдипломна школа в Монтерей и Джон Vesecky, колегата му в Калифорнийския университет в Санта Круз, се работи по промяна на пистолет радар , който може да идентифицира самоубийство бомби носи под дрехите. За да направят това, те каталогизирани най-общ режим на примка кабели, използвани за изграждане на "самоубийство жилетки" и разработен софтуер, който може да идентифицира чрез радарно напречно сечение на всяка от тях. До този момент резултатите са доста добри: според "Ню сайънтист", издайнически фактори на поляризация на отразените сигнали "им позволява да се определи правилно доброволци, облечени като бомбардировачи до десет метра, около осемдесет и пет процента от времето. Разбира се, дори и при успех тази висока, такава система ще бъдат склонни да рита до неверни положителни резултати. За да се намали това, устройствата ще трябва да се комбинира с други технологии, като интелигентни системи за наблюдение с видеокамери и инфрачервени изображения.

Изменено радар пистолет идентифицира атентаторите самоубийци до десет метра първоначално се появи на Engadget на Съб, 27-ми ное. 2010 07:12:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник New Scientist | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар