понеделник, 10 октомври 2011 г.

У фокусу: Сечење кабл: како светски инжењери уграђен Ви-Фи

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/yEDDriuderU/cutting-the-cord-how-the-worlds-engineers-built-wi-fi.ars:

Током 1980-их, чак и пре повезивања на Интернет је постао опште место, људи су схватили да повезивање група рачунара заједно у локалне мреже (ЛАН), направио те рачунаре много корисније. Сваки корисник би онда штампање на заједнички штампача, сацувате фајлове на фајл сервере, слање електронске поште, и још много тога. Деценију касније, Интернет револуција је захватила свет и постао ЛАН на рампе за аутопут информације. ЛАН технологија избора је готово универзално Етхернет , који је сјајно, осим једне Велика мана: оне досадне жице.

У касним 1990-их, Институт за инжењера електротехнике и електронике (ИЕЕЕ) решава тај проблем са својим стандарду 802.11, који одређеном протокол за креирање бежичне ЛАН. Ако икада израз "лакше рећи него урадити" примењује, то је овде. Великим изазовима су превазишли у последњих 15 година да нам дођете до тачке где се данас разумно поуздан, брз и сигуран бежични ЛАН опрема може бити распоређено било ко, и где сваки рачунар се испоручује са уграђеним Ви-Фи. Али они су превазишли и ево како.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар