събота, 3 септември 2011 г.

Истраживачи Сре квантни процесор са квантном меморије, куазинесс настаје

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/09/02/researchers-wed-quantum-processor-with-quantum-memory-quaziness/:
Квантна рачунара је да пређе дуг пут пре него што постане истински мејнстрим , али то сигурно није нас зауставио од упуштања у сновима кубит заснован на постојање . Најновије Мало фантазије сточне хране долази из Калифорнијског универзитета у Санта Барбари, где истраживачи постали су први да се комбинују квантна процесор са меморијом механизама на једном чипу. Да бисте то урадили, Матео Мариантони и његов тим научника спајају две кубитс са квантном аутобус и повезани сваки од њих меморијски елеменат, способан да складишти своје тренутне вредности на исти начин на који РАМ меморије складишти податке на конвенционалним рачунарима. Ови кубит меморије везе такође садржи низове резонаторима - разудјена, али лако контролисати кола која могу да складиште вредности за краће време. Кубитс, у међувремену, су конструисани користећи суперпроводних кола, омогућавајући УЦСБ тим Нестле своје кубитс још ближе заједно, у складу са фон Нојман архитектуру која управља најкомерцијалнији рачунара. Када је све било на свом месту, истраживачи су употребили свој систем за покретање сложене алгоритме и операција које би се могле евентуално користити за декодирање шифровање података. Следећи корак је, наравно, је да се скала горе дизајна, мада Мариантони каже да не треба превише проблема, захваљујући резонаторима његов систем - који, према његовим речима, "представљају будућност квантне рачунара са интегрисаним кола. "

Истраживачи Сре квантни процесор са квантном меморије, куазинесс проистиче првобитно појавио на Енгадгет дана Пет, 02 Апр 2011 22:57:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | извор Технологија преглед | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар