събота, 3 септември 2011 г.

Може комуналним отпадом Снага наши аутомобили?

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/5iqQr4Qg78g/:
Landfill

Један од будућих извор зелене енергије могу бити блиски као најближе контејнер захваљујући компанијама боре да се гориво из ђубрета. Енеркем , са седиштем у Монтреалу, и Фиберигхт , у Мериленду, надамо се да претвори у енергију комуналног отпада у новим биорефинериес.

Енеркем је још од 2000 и поседује неколико објеката у Канади. Своје фабрике пилота, у Схерброоке, Квебек, претвара се користе електричне енергије мотке у метанол, ацетати, етанол и сингас. Будуће фабрике ће користити комунални отпад као сировина.

Рециклажу су сортирају од отпада и преостали материјал се загрева до 750 степени Целзијуса, док се не емитује водоник-богата гасом. Угљен-диоксида и других нечистоћа се уклањају са гаса, и катализатор претвара неке од водоника у метанол, који се могу даље обрађује у етанол. Топлоте насталих током процеса може да се користи за креирање струје или чир воде.

Фиберигхт, основан 2007, се фокусира на производњу целулозних етанола. Поред комуналног отпада, компанија прави енергије из материјала као што су путне влакана и ватру панела одбора.

Будућности Енеркем фабрике, у Едмонтону, Алберта, ће се ослањати на годишњем 100.000 тона комуналног чврстог отпада града да произведе 10 милиона литара етанола и метанола.

Алберта влада подржава биљка са 23 милиона долара донација, а Алберти Енергија је бацање у 3.35 милиона долара, као добро. Нафтног гиганта Валеро, и стручњаци ђубре управљању отпадом су оба инвеститора у компанији. Енеркем се нада да ће отворити фабрике у Мисисипију, уз помоћ 50 милиона долара од америчког министарства за енергетику и 80 милиона долара кредита гаранције од америчког министарства пољопривреде.

Биорефинериес коришћење отпадног да гориво не може да направи велику удубљење на депонијама у скорије време, али ако буду успешни, могли помоћи да се смањи количина смећа која иде на отпад.

Фото од Д'Арси Нормана


Компанија:
ЕНЕРКЕМ
Финансирање:
$ 143М

Са седиштем у Канади, Енеркем је један од водећих светских програмерима и произвођачима унапред

Няма коментари:

Публикуване на коментар