събота, 3 септември 2011 г.

Хакер "Каила" скинули у најновијем ЛулзСец хапшења?

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/_LpaD0rhgJo/kayla-taken-down-in-latest-lulzsec-arrests.ars:

Полиција је ухапсила два човека у Великој Британији у вези са онлине нападима који су извршени од стране ЛулзСец и Анонимне. Мушкараца, старости 20 и 24, ухапшени су јуче официра из Централне митрополита полицијске службе е-криминал (ПЦеУ) и оптужени су за заверу за извршење кривичних дела по Закону рачунара Злоупотреба 1990. Полиција је претресла куће једног од људи и запленила рачунаре за даље испитивање.

Хапшења дошло као део координисане истраге у вези ФБИ-ја, Соутх Иорксхире полиције, као и друге агенције за спровођење закона широм света у активности анонимних и ЛулзСец. Полиција је саопштила да да су ове најновије хапшења у вези са делима које је спровео "Каила" идентитет на мрежи.

"Каила", који је дуго тврдио да "16 година девојка," имала истакнуту улогу у ХБГари хаковање раније ове године. Конкретно, "Каила", тврди да је одговоран за социјални инжењеринг Јуси Јааконахо , која је дала број анонимних нападача роот приступ на сервер у власништву и под Грег Хоглунд, власник и директор компаније безбедности ХБГари.

У уторак ове недеље, два мушкарца старости 17 и 22 је ухапшено , и оптужен за заверу да неовлашћено делују у вези са рачунаром, са намером да утичу на рад било ког рачунара или спречи или отежа приступ било ком програму или подацима који се чувају у рачунар или да угрожава рад сваки такав програм или поузданост тих података под Кривични закон из 1977. Још две, Кристофер Веатхерхеад, стар 20 година, и Ешли Родос, 26, били су оптужени за исто дело у четвртак. Четири су због имати слуха кауцију 7. септембра. 16-годишњи мушкарац је ухапшен.

14 особа ухапшено је у јулу од стране ФБИ за заверу за вршење дениал оф сервице напада ПаиПал-а је свој први појављивање пред судом је јуче, са "нисам крив" изјашњавања уписа за све 14. ЦНЕТ наводи да је суд био предвиђање протести и демонстрације сличан оне који су се десили недавно у Сан Франциску , али они нису материјализују. Анонимни је посебно гласна у онлајн позиве на бесплатне један од 14, 20-годишњи ученик Мерцедес Хаефер.

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар