неделя, 25 септември 2011 г.

Да, Гоогле-диск долази. За Реал ово време.

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/M5m9u64QWqY/:
gdrive_shot

Пре око месец дана, неке додатке код у Хром (опен соурце претраживач иза Цхроме) предложио да дуго фаблед "ГДриве" бити на ивици у ствари лансирање. Недељу дана касније, кориснички суочава доказ почео се појављују . Онда раније данас, оштре очију социјалне медијски консултант, Јоханес Виганд, приметио нешто занимљиво у току презентације на Гоогле-спонзорише догађај: нешто што сигурно изгледа много као што је Гоогле Дриве.

И то је.

Током протеклих месец дана, ми смо били у стању да ископају више информација о Гоогле-диск. Пре свега, то је веома реална. И то се интерно користи на Гоогле-а. Наравно, било је прави давне 2007 и 2008 пре него што је на крају убијен. Али, у разговору са запосленима тада који су видели и користили услуге се сви сложили да је прилично несигуран и није спреман за премијера време. Ова нова верзија се очекује да буде много боље.

Као што можете видети на слици Виганд-а (горе, са значајним елементима заокружено од мене), Гоогле-диск на интернету ће у суштини бити Гоогле документи ребрандед. Ово не би требало да буде велико изненађење, јер Гоогле је позиционирање документе као врста Гоогле-диск од почетка 2010 . Разлика је у томе да Гоогле посебно није хтео да га зову у то време. Сада они раде.

И то чини много више смисла. Мало људи користе Гоогле докумената за онлине складиштење преко фајлове они користе у документе. Већина још увек вероватно ни не схватају да могу да. Нешто тако једноставно као мењање имена у Гоогле диск би требало да помогне са тим. Ту ће бити нови "Мој Гоогле Дриве" подручје за различите директоријуме у Гоогле Дриве. Ту ће бити и других дриве-специфичне алате као добро.

Али, овде је прави кључ: ту ће бити матерњи синхронизацију софтвер који инсталирате на ваш различитим рачунарима и мобилним уређајима. Да, као што је Дропбок.

Ово је такође тачно назад у дан са ГДриве, али опет, услуга (под називом: Платформе) је речено да је веома луд. Сада је рекао да добро раде. Ако имате документ на вашем рачунару који желите да преместите у другу, једноставно превуците и отпустите га у овај нови Гоогле-диск Синц апликација. Или, наравно, можете користити Интернет.

Нисмо чули распоред за Гоогле Дриве рол-ван, али замислимо да ће бити прилично брзо. Опет, Гоогле је коришћењем овог интерно управо сада и да је већ неко време. Једна ствар да Гоогле може да чека је сладолед Сендвич, нова верзија Андроид због следећег месеца. Могу постојати неке уграђена у Гоогле Вожња компонента за њега (иако је то само ја спекулише). И чини се да ће бити бар део Цхроме и што је још важније, Цхроме.

Очекујте Гоогле-диск борави дриве.гоогле.цом (не живе још увек). Није јасно како ће доцс.гоогле.цом (тренутни дом докумената), да се користи - можда као дом око програма за обраду текста или можда само ће се преусмерити. Такође није јасно како ће Гоогле издвојити за складиштење за ову услугу, али по свој прилици то ће бити исти као и они тренутно раде за доцс / Гмаил / итд. Добијате неке (све већи) износ бесплатно, а ако вам је потребно више, можете га купити.


Няма коментари:

Публикуване на коментар