неделя, 25 септември 2011 г.

Веирд Наука промискуитетним лигње

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/d9TEcFpvQPg/the-weird-science-of-promiscuous-squid.ars:

Лигње нису избирљиви око тога где су ставили своју сперму: Становници дубоког морског се простиру прилично танак, тако да многи од врсте овде се екстремне мере како би били сигурни да у потпуности искористе предности партнера када су сазнали један. Сада, истраживачи су проучавали дубинских лигње у свом родном станишта и открили да ове животиње немају ни заинтересована да провери да ли је њихова колега врсте чланови имају право другови или не. Користећи даљински управља возилима, аутори утврдили да женама и мушкарцима спроводи једнак број сперматозоида пакета, што указује на "мушке Скуид рутински и насумице паре са женама и мушкарцима."

Са позитивне стране, то такође може да одложи што је ухапшен: Много болести формалне имена која су сасвим другачији од оних по којима им публика зна. Болест адерматоглипхиа мора да има један од оних шире размере јавности: ". Имиграције кашњење болест" То је зато што особе са поремећајем не успевају да развију отиске прстију. Истраживачи су сада идентификовали ген који изазива ове имиграције кашњења, и утврдили да има глобални утицај на основне ћелијске процесе (РНК спајање), али је само изражено у кожи. Способност општи фактор да произведе такав чудно специфичан дефект свакако уклапа дефиниција Веирд Сциенце особља у чудно.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар