неделя, 25 септември 2011 г.

Покретање Јапану: Силиконска долина Предузетник посете Онлаб, млади Јапанци инкубатор

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/kCbXrAy-LNY/:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Напомена уредника: Ово је гост пост од Бренден Малиген, предузетник и креатор Онесхеет , који тренутно путује по свету новооснованих сусрет са супругом и ИДЕО дизајнер Елле Месец . Можете га пратити на Твиттер-у овде: @ бмулл .

Пре доласка у Јапан, питали смо сви ми смо знали за савет о томе како да се повежу са покретање заједнице у Токију. Сваки предлог је указао на потпуно истом месту: Отворена телекомуникациона мрежа лаб.

Отворена телекомуникациона мрежа лаб ("Онлаб") је јапански покретање инкубатор у истом духу као И Цомбинатор или ТецхСтарс. Инкубатор пружа стартупс са менторства, канцеларијски простор, као и мала количина новца у замену за део капитала. Овај модел је популаран у САД, а водећи јапански интернет компанија Дигитал Гаража (инвеститора у Твиттер, Патх и више) желео да га пробају у Јапану. Онлаб је тренутно у својој другој години пословања има инкубирани три серија стартупс. Иако је млади програма, они већ чине приметан утицај на јапанском покретању заједнице.

Провели смо наш први сат у разговору са Хиронори (Хиро) Маеда , момак задужен за надгледање инкубатора операције. Хиро је одрастао у Јапану и присуствовао међународној школу пре одласка на студије информатике на Универзитету Буцкнелл. После колеџа, он је покренуо покретање сопственог и неколико година касније је затражено да се врати у Јапан да помогне у изградњи и покренути Онлаб као начин да се крене напред јапански предузетничке заједнице.

Али, развој те заједнице има своје културне изазове. "Покретањем покретања, где постоји много неизвесности и неподобности, не уклапа се култура у којој су хармоније и стабилности наглашена", Хиро нам је рекао "Међутим,. Много млађи јапански схватају да је сам народ је у неизвесности. Стопа запослености факултета дипломци су достигли најнижу тачку у последњих десет година и јапански земљотреса је направио народ у целој нацији неизвесна о својој будућности. Неизвесност и све веће интересовање успеха који Силиконске долине доживљава учинио више млађе Јапанесе преузме већи ризик. "

Ово је довело до тона интересовања у Онлаб и од предузетника и широј јавности. Тај интерес не долази без препрека, међутим. Иако је заједница спремна да преузме ризике, Хиро каже да једноставно није сасвим спреман да се као транспарентне, као предузетници у другим деловима света.

"Предузетници у Јапану нису схватили предности транспарентности и размену информација. Људи се плаше поделе идеје и искуства - мислим да је њихов једини конкурентна предност ", рекао је он.

У зрелији покретање заједница као Силиконска долина, предузетници деле своје ратне приче на редовној основи. А они не крију своје неуспехе, него да их прихвате и да покуша да помогне другима се то избегне. Хиро зна, и подстицање исту врсту комуникације са својим новооснованих: "Ми подстичемо није предузетницима да пређу на њихов следећи идеју и надам се да ће они виде свој неуспех као искуство они могу искористити за свој следећи подухват."

Хиро потребан је и његов новооснованих да се заједно бар једном недељно да разговарају о идејама које су радили, задатке, које су биле изазов, и тачке у развоју су они где су заглављивање. Иако то не мора се природно појављују, то је ради. Хиро каже да ове сесије су све боље и боље и

Няма коментари:

Публикуване на коментар