неделя, 17 юли 2011 г.

Заппеди купио Гроупон. Шта је Заппеди?

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/g9MmFZpDm3U/:

Анонимни Типстер нам говори Заппеди , компанија која нуди различите технологије производа за локална предузећа, је купио Гроупон , информације које се испостави да је исправан по поруци на сајту бивше (који, нажалост, није архивирана од Ваибацк Мацхине).

Не постоји много информација о Заппеди на Вебу у потпуности, али ево шта сам стругање заједно захваљујући мом феноменални Интернет претраживање вештине:

Заппеди је основана почетком 2010 и био је подржан од стране иновације настојањима , инвестиционе фирме коју је основао бивши Гоогле- извршни директор Ерик Шмит . У складу са својим АнгелЛист профил , Заппеди је финансиран од стране ИЕ Дрор Бермана и Кори Форд , посебно.

Блинг нације ко-директор и оснивач партнер инвестиционе фирме Мек Венцес (Лао) Цасарес , такође се појављује. И у складу са својим ЛинкедИн профила, иновације настоји (и ТокБок оснивач) Рона црева и пројекат кришка суоснивач Харпиндер Синг Мадан су такође саветује Заппеди.

То је начин за покретање је описано на напоре иновација сајту:

Заппеди овлашћења револуционарни апликације које помажу цигле и малтер трговаца да боље разумеју, привлачења и задржавања купаца.

Користећи податке прикупљене од мешавине директног храни и агрегатори кредитних картица, Заппеди омогућава следеће генерације трговине, забаве и мобилног оглашавања апликације које признају форуму куповине купаца, као и њихове онлине активности.

Наиме, изгледа као Заппеди учествовали у стартуп Чилеу , програм чилеанске владе да привуче предузетнике раној фази и утицајем их у покретање своје пословање у Чилеу.

Можете наћи кратак интервју са Заппеди суоснивач ама Моран овде (такође уграђен у наставку).

Из онога што могу да прикупе, Заппеди у основи омогућила малим локалним предузећима да лако створити сајт и рекламирате онлине преко друштвених медија и свакодневно баве сајтова једноставним слањем е-поште. Гроупон вероватно купио компанију за свој тим, али можда и за технологију (да буде у стању да понуди више алатки за трговце који немају још увек јако присуство на мрежи).

Заппеди је ко-основао не само Моран, већ и Франциска Којиц , Данијел Перез Рада и Рикарда Зиллеруело-Рамос (барем према њиховим ЛинкедИн профила. Још један интересантан назив који се појављује при претраживању ЛинкедИн је Бред Грифит , бивши пословне програмер у ЛОЛаппс а пре тога, виши финансијски аналитичар у компанији Гоогле.

Сам контактирао сам Гроупон, Заппеди и иновације настојања, али пошто је викенд, а не баш савршено време да се стигне до људи, ја не очекујем да се брзо добили више информација.

Няма коментари:

Публикуване на коментар