неделя, 17 юли 2011 г.

Хадооп и Стартупс: Где Опен Соурце Испуњава пословних података

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/XkLEjLGYLVo/:

Овај пост је гост написао Ковас Богута , шеф аналитике у Веебли . У 2009, Ковас написао гост поруке о визуелно реалном времену друштвене структуре.

Пре десет година, опен соурце ЛАМП (Линук, Апацхе, МиСКЛ, ПХП / Питхон) стек почео да трансформише веб покретање економије. Као нова опен соурце вебсерверс, базе података и Веб-пријатан програмски језици ослобођен програмери са власничким софтвером и велике гвожђа хардвера, покретање трошкове пала. Ово спусти баријеру за улазак, измењена покретање финансирања игру, и довела до појаве струје анђео / Семе финансирање екосистема. Поред тога, наравно, да омогућава генерисање вебаппс Сви ми користимо сваки дан.

Овај исти процес је сада одвија у Великој Простор на диску, са опен соурце екосистем окретао око Хадооп замењујући скупо, власничка решења. Стартупс стварају интелигентнији предузећа и више интелигентне производе као резултат. И можда још важније, ова технолошка покрет има потенцијал да се замагли оштру линију између традиционалног пословања и традиционалних уеб стартупс, драматично шири маневарски простор за иновацију.

ПРОБЛЕМА, УПОЗНАЈТЕ РЕШЕЊЕ

Чак и скромно успешног покретања има базу корисника поредити становништва у нација-држава. Резултанта маса корисничких података ствара проблеме и могућности. Проблеми зато што схвата вредност сваког корисника и трансакција постаје сложенији. Могућности, јер колективна интелигенција становништва се може утицати на боље корисничко искуство.

До пре само годину или две, анализирајући ове скали од потребних података исте врсте пословних решења која лампа је створена да би се избегло. Вишегодишњих, мултимилионских долара бави попут ИБМ-а , Орацле , и Терадата . Наравно, готово да нема покретања може себи да приушти такав трошак. Осим тога, затвореног кода технолошки педигре од тих решења што их чини у супротности са покретање инжењеринг знања и културе.

Унесите Хадооп. Хадооп решава ове проблеме обраде података на начин који је и покретање компатибилан и технолошки супериорне. Као опен соурце пројекат развијен од стране и за инжењере, то је веома практичан и доспео у главни ток покретања инжењеринг праксе. И његова архитектура мапа смањује преко кластера робе чворова је флексибилнији и трошковно ефикаснији од традиционалних складишта података.

С обзиром уздржана потражња, није изненађење да је онда Хадооп је дизање у ваздух. Да бисте видели како опен соурце пројекат ради, прва ствар коју урадите је да погледате Девелопер саобраћају маилинг листу. Ако окупити све Хадооп везане за маилинг листе и заплет броја порука добијате класични хокејашка палица раст криве:

У данашњем свету, то није много истезања да кажем да је будућност технологије је обликована од сарадника усвајање. Како све више и више инжењера стартупс усвоји Хадооп, његове могућности су све подразумеване претпоставка приликом израде производа и предузећа у будућности.

Хадооп У Стартупс ТОДАИС

На високом нивоу, постоје 3 области у којима Хадооп је проналажење примена у новооснованих данашњем: 1) Анализа понашања потрошача, 2) Напајање нови корисник-са којима се суочава могућности, и 3) омогућавање целог нове линије пословања који су раније били ван домашаја .

Евентбрите је пример где Хадооп је напајање нови корисник-са којима се суочава карактеристике. Брзо расте догађаја сервис омогућава организаторима управљају и промовишу своје догађаје, и помаже корисницима да пронађу релевантне догађаје да присуствују. Да би се помогло расту компаније брже, њихове услуге преноса података тим Кориш

Няма коментари:

Публикуване на коментар