неделя, 17 юли 2011 г.

Редпоинт Вентурес: Макинг Монеи старомодан начин

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/jVoJz2_hr2U/:

Прошле недеље пробили смо вест о импресивном-али-не-јавдроппинг 200 милиона долара стицање Цлоуд.цом од стране Цитрик и звездане године који се враћа Редпоинт подухватима има. Шта чини Редпоинт рекорд тако јединственим јесте да фирма има добру годину, упркос чињеници да они нису у неком од великих пет: Зинга, Фацебоок, ЛинкедИн, Туиттер, 0р Гроупон. Пакао, хајде да га велики шест и баци у Пандорину од Завода направио толико буке.

Подухват свет никада није био више поларизује између имати и имају а не фирме. Постоји прича да Аццел седи на фонд који ће имати највише враћа индустрија икада видела, највише захваљујући Фејсбуку. У међувремену, Греилоцк мора седети на једном од, ако не - најбоље фонд у својој историји у периоду од почетка учешћа у ЛинкедИн лепо по цени удела у Фацебоок и Пандора и касној фази улагања у Гроупон. Наравно, ни један појединац у пословни подухват може бити у бољој позицији да уживају у 2011 од Рид Хофман: Он је оснивач и највећи акционар у ЛинкедИн први новац у Зинга, партнер у Греилоцк, и анђео инвеститор у Фацебоок.

У међувремену, постоје на десетине подухват фирме на другој страни ове поделе, који ће без посла. Као дете заглави вежба виолину док је он гледа своје комшије играју фудбал у дворишту, ове фирме могу да гледам само на што смо бескрајно расправу да ли је то мехурић или не. То свакако не осећа као да их 1999. 1999 је било време да свако ко има прихватљив разлог да се називају капиталистичком подухват сакупи новац. Ове фирме и има доста њих, боре се да подигне још један динар.

Мој најбољи Претпостављам да ли постоји на десетине њих, али могло би бити више. Умирање подухват фирме су као ходање мртав. Они могу да имају година тетурао наоколо удела у и даље активна портфеља компаније, надајући се и даље држимо лото тикет да их врати у игру. Ако не, полако само ветар доле.

Један од разлога за такво индустрије искључите је поларитет повратка. Потрошача Веб компанијама које су овај циклус победници су неки од највећих свет икада видео, захваљујући ширењу и зрелост Веб и чињеница да је већина од њих чекали толико дуго да тражи излаз. Али, други велики тренд је одлика / апп компанија Флип за мање од 100 милиона долара. Прошло је добро документовано да мала и средња поклопац компанија више не изађу у јавност, а тих неколико стотина милиона долара стицање синглова и дублова налик Цлоуд.цом и колега Редпоинт излазак Цлеарвелл-су тешко доћи по.

Све то је оно што чини Редпоинт освајањем 2011 таквим знак који улива наду да још увек постоји нешто између две крајности. Фирма је пронашао више излаза пружајући им повратак 10к или више, без удела у великим Веб 2.0 имена. Сам то они урадили кроз мање секси интернет компаније као што су Кући, међународне излази као Кихоо, а неки солидан дубл и тројке у пословно предузеће. Редпоинт није рачунао на Луцкинг у Биг Сцоре, фирма је направила добро образложених инвестиције по повољним ценама и ископао своје среће.

Ухватио сам са Редпоинт најновији партнера Сатисх Дхармарај на видео прошле недеље да разговара више мало о води фирме. Он се придружио фирме пре две године након звездане снимите као предузетник, а Цлоуд.цом је био његов први посао. Разговарали смо о томе како Редпоинт прави новац, а такође смо разговарали о томе како је било за Дхармарај да буде на другој страни стола.

Няма коментари:

Публикуване на коментар