неделя, 17 юли 2011 г.

Наука је чудно пиће, дим, а учитана ватреног оружја

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/A8Mexz3kGsk/weird-science-has-a-drink-a-smoke-and-a-loaded-firearm.ars:

Није ни чудо што алкохола и дувана се обрађују исте агенције: Америчка влада је агенција посвећена алкохол, дуван, ватрено оружје и који удари колико год чудно комбинација. На основу неких нових истраживања, међутим, да може бити савршено рационалан избор. Један Гарен Винтемуте УЦ Давис је погледао у навике преко 15.000 Американаца, и открили да алкохол и дуван не иду заједно . Ватреног оружја власници су више вероватно да ће у великој мери пију и возе после тога. Што је још горе, међу власника оружја, они који су тежили зелено светло за преједање са алкохолом, имали више шансе да носе оружје за заштиту од других и држе пиштољ неосигурани у кући учита. Нема очигледне везе са дуван овде, али ми идемо да погоди "потенцијал за само-штете" може да их вежем заједно.

Папагаји добијају имена из својих родитеља: Папагаји су импресивни певачи, посебно када подигао међу људима, али они вештине такође играју улогу у дивљини, где су неке врсте је примећено да користе оно што се називају "контакт позове" у основи, јединствена имена која помогну да се идентификују појединца. Сада, истраживачи су прате серију папагај гнезда да схватим како се ови позиви развијају. Младо зелено-румпед парротлетс у студији покупили њихова имена од својих родитеља . Није да их родитељи име по себи, више него млади почињу да се развијају својим јединственим позива контакт узимањем елемената ствари које чујемо од оба родитеља и обједињавање их у нешто јединствено. Да покажемо да ово није нека врста генетске рекомбинације, истраживачи пратили гнезда са хранитељским пилића, и открили да позива остао мешавина оних родитеља који их подиже.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар