петък, 1 юли 2011 г.

Молекуларне фосил РНК света

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/ebmzu9XmyJI/a-molecular-fossil-of-the-rna-world.ars:

Дуги низ година, еволуција протеина за производњу (која се зове превођење) изгледало као мало пиле или јаје проблема. Комплекс који катализује превођење, рибозома, садржи и РНК и протеина, што доводи до мало парадокса: како је први протеина добијају се ако је њихова производња потребно протеина рибозома је? Пре неколико деценија, Франсис Крик је предложио једноставно решење, где су хемијске реакције које су повезане ланац аминокиселина у протеинима катализоване од стране РНК. Али, за много година, овај предлог је у великој мери игноришу, као и многи претпостављали да рибозомалне РНК је нешто више од делују као скеле за протеине комплекса.

Али, током времена, бит биохемијских доказа предложио Крик можда на нешто, јер је наговестио да би рибозомалне РНК бити нешто више од инертним скела. На крају, убедљивих доказа је дошао када су истраживачи коначно одређен структуру нетакнуте рибозома, а налази се активан сајт. Није било протеина на сајту, једноставно РНК.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар