петък, 1 юли 2011 г.

Ко је победио 6000 + Нортел патенти? Јабука, РИМ, Мицрософт - Свако Али Гоогле

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/cgO6wmFbxlY/:

Када је Гоогле први пут ступили у "Прогањање-коњ" понуде на Нортел патентним портфолио почетком априла, то је све, али претпоставља да би они гурнути тешко и освојите права на патенте. Они једва су једини понуђач - компанија РИМ и Аппле су били укључени дефинитивно - али ипак, после ОП брзо бришу Гоогле- у понуду, изгледало је да се многи (укључујући и многе на Гоогле-у) да ће превладати. Није тако.

Уместо тога, Нортел је најавио је вечерас да конзорцијум добио понуду по цени готовину од 4,5 милијарди долара. Дакле, ко је у овој конзорцијум? Јабука, Мицрософт, компанија РИМ, Сони и других - у суштини, то је свима али Гоогле изгледа.

Оуцх.

То значи да ће више од 6.000 патената сада бити у рукама ових победника. И то врста сиса за Гоогле, јер губи надметања значи да су они још увек контролишу мање од 1.000 патената. И то опет значи тужби. Као, Гоогле ће стално тужио зато што су рањиви. То нису добре вести за Гоогле, али то је начин на који ће бити. Па, под условом да суд одобри надметања резултате.

Договор је и даље предмет разматрања од стране судова у САД и Канади. А имајући у виду компаније које "победио", изгледа да ће дуге ревизије одржати. Мицрософт и Аппле добитак ће највероватније бити највише размотрити, јер њих двојица стоје да стекну највише резултатима аукције. Гоогле тек треба да дају изјаву о том питању, али можете се кладити да ће лобирати против резултатима аукције.

Нортел се нада да ће затворити процес К3 2011. Срећно.



Няма коментари:

Публикуване на коментар