петък, 3 юни 2011 г.

ЕнерЈ уштеде енергије система приоритет ЦПУ напона, може да смањи потрошњу енергије за 90 одсто

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/06/03/enerj-power-saving-system-prioritizes-cpu-voltage-may-reduce-en/:
Потребно је много енергије за рачунарских система или центара за обраду података да изгладе критичне грешке, али шта ако смо посвећени мање енергије за фиксирање мање хитна питања? То је основна идеја иза ЕнерЈ - нови систем за уштеду енергије који би могао смањити потрошњу енергије чипа за 90 процената, једноставно приоритета критичних проблема у односу на оне који су мање претећи. За разлику од, рецимо, течности за хлађење технике , Универзитет је __Б__756457дц85ф13450б3дфба2цбц1465е5__Е__ Вашингтону се фокусира искључиво на програмирање страни једначине и врти се око два испреплетена дела кода: онај који обрађује кључна, прецизно на основу задатака (нпр. лозинку енкрипција), а друга дизајнирана да се баве процесима који могу да наставе да функционишу, чак и када гледате мале грешке. Система софтвер би одвојена два кодова, што значи да енергија из једног дела чипа никада неће бити коришћен да решите велики проблем да другу адресу, а омогућава инжењерима да ефикасније доделе напон у сваком региону. Систем је већ смањити потрошњу енергије до 50 одсто у лабораторији симулацијама, али истраживачи сматрају 90 одсто цензус је добро у оквиру њиховог домашаја, са Цомпутер Енгинееринг професора Луиса Цезе (на слици горе) предвиђа да чак и систем бити у стању да повећа батерије живот фактор десет. Тим се нада да објави ЕнерЈ као опен соурце алат овог лета, али за сада, можете пронаћи више информација у ПР, након паузе.

Наставити читање ЕнерЈ уштеду енергије система приоритет ЦПУ напона, може да смањи потрошњу енергије за 90 одсто

ЕнерЈ уштеде енергије приоритет ЦПУ напона, може да смањи потрошњу енергије за 90 одсто првобитно појавио на Енгадгет дана Пет, 03 Апр 2011 11:07:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Гизмаг | | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар