петък, 15 април 2011 г.

Скипе за Андроид рањиви на пијук да су компромиси личне податке

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/04/14/skype-for-android-vulnerable-to-hack-that-compromises-personal-i/:
Ако није већ довољно потенцијала око приватности цури да бринете, овде је још једна - андроид је полиција открила да је Скипе андроид клијент оставља своје личне податке широм отворена за напад. Публикација извештава да је апликација база података где СКЛите3 бележи све своје податке и ћаскање чувају, и да је заборавио Скипе за шифровање датотека или спроводе дозволе, што се чини личи на одлуку напуштања кључеве виси из врата.

У основи, то значи лажни апликација може да зграби све своје податке и телефон код куће - апликација слично Скипвнед. То је тест-програма андроид Полиција је направљен да докаже рањивост постоји, а дечак, ох бои он функционише - упркос само траже основне андроид телефон складиштење и дозволе, то приказују наше име и презиме, број телефона, е-маил адресе и листе све наше контакте, без потребе толико као корисничко име да га схватим боли. андроид Полиција каже Скипе је питање истражног сада, али ако желите да дате компаније додатни мало гурнути смо сигурни да то није.

Скипе за Андроид рањиви на пијук да су компромиси Лични подаци првобитно појавио на Енгадгет дана Чет, 14 Јан 2011 22:02:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | Соурце Полиција андроид | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар