петък, 29 април 2011 г.

Врховни суд САД каже да компаније могу да снагу арбитражу на класи глуме потрошача

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/04/28/us-supreme-court-says-companies-can-force-arbitration-on-class-a/:
Пре него што је данас, калифорнијске потрошачи су били слободни да игноришу клаузулом арбитражу ушушкан у ситним словима сваког АТ & Т, јер је уговор о услугама државних закона је прогласила их несавесна - који води суд врата отворена за класу деловања потрошача. Међутим, у владајућој да нема сумње прија АТ & Т и други своје врсте, највиши суд у земљи је одузео државе њиховој моћи да то избегне арбитражу са својим пресуда у АТ & Т, мобилност ДОО В. Цонцепцион. У мишљењу написао правде Сцалиа (на слици), Тхе Супремес је рекао да Савезни Закон о арбитражи донет је да промовише лако и брзо решавање спора арбитражи, а они нису могли да Калифорнија (или било које друге државе) у супротности ће Конгреса омогућавајући дуге парнице, када група странке већ су се сложили да приватне арбитраже. То значи да предузећа могу слободно да натера купце да арбитрира своја потраживања индивидуално, уместо спајања да поднесе високе класе долар радњи тужбе, без обзира шта кажу државним законима. Претпостављам да су велике парнице правници ће морати потражити негде другде да пронађе средства за свој следећи Феррари.

Врховни суд САД каже да компаније могу да снагу арбитражу на класи глуме потрошачи првобитно појавио на Енгадгет дана Чет, 28 Маи 2011 17:37:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Арс-Тецхница | Соурце Сцотус [пдф] | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар