сряда, 9 февруари 2011 г.

IBM е Мира суперкомпютър е десет петафлопа с лекота, инч по-близо до нас exascale-клас компютри

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/02/09/ibms-mira-supercomputer-does-ten-petaflops-with-ease-inches-us/:
Кажи здравей на Blue Gene / Q, или ако търсите нещо малко по-малко смущаваща, "Мира". Това е IBM най-новите и най-доброто ястие от десет петафлоп суперкомпютър в състояние да изпълняват програми в десет квадрилиона изчисления за секунда. Трудно е да се каже кой ще спечели между Мира и Уотсън , разбира се, но няма абсолютно никакъв въпрос, който ще излезе на върха, ако Мира са изправени срещу предшественика си безстрашен (намек: е 20x Мира по-бързо). За да се постави всичко това в перспектива, IBM е в chiming с това:
"Ако всеки мъж, жена и дете в САЩ извършва едно изчисление всяка секунда, защото би им отнело около година да се направи колкото се може повече изчисления, Мира ще направи за една секунда."
Следващата спирка Мира е на американското министерство на Argonne Националната лаборатория енергия, където тя ще се използват за справяне с 16 проекта по-специално, че са изготвени от група от предложения да получат достъп до нея възможности. Ние сме казали, че те включват редица инициативи - от намаляване на енергийната неефективност в областта на транспорта и на развиващите напреднал стадий проекти двигателя да стимулира напредъка в енергийните технологии - и след време, това може да доведе до exascale-клас компютри ", които ще бъдат по-бързо от petascale-клас компютри с коефициент на хиляда. " И ние сме тук да се вълнувам около 5 GHz Core i7 .

Продължавам четене на IBM суперкомпютър Мира е десет петафлопа с лекота, инч по-близо до нас exascale-клас компютри

IBM е Мира суперкомпютър е десет петафлопа с лекота, инч по-близо до нас exascale-клас компютърни първоначално се появи на Engadget на Сря, 9-ти 2, 2011 11:23:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник IBM | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар