събота, 22 януари 2011 г.

Китай национализира единадесет редки мини земята за околната среда и стратегически причини

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/21/china-nationalizes-eleven-rare-earth-mines-for-environmental-and/:
Повечето от нашите любими джаджи са изградени с части, изработени от редки минерали земята, тъй като много от вас вече знаят, Китай произвежда преобладаващата част от нещата. Така че новината, че Ху Цзинтао и компания наскоро пое контрола над 11 редки мини земята, за да управляват по-плътно мини "производство е от голям интерес за хай-тек компаниите и потребителите по цял свят - и би могло да означава следващата си хибрид , смартфон , или PC просто имам малко по-скъпо. Китайското Министерство на земя и ресурси показва, че национализацията на съоръженията е продиктувано от незаконни ивица на минното дело и изхвърляне на токсични отпадъци от руда в близост до водни пътища, но с оглед на Китай обещание за намаляване на редки износ земята от десет процента тази година, изглежда, че се движат нали "т изцяло движена от екологични проблеми. Потребителите не трябва да се тревожи твърде много, обаче, тъй като Япония и САЩ в момента търси начини да се прекъсне монопола на Китай в областта на редките пръст и да ни вълни в достъпни на екрана, телевизори с плосък и хибридни коли през следващите години.

Китай национализира единадесет редки мини земята за околната среда и стратегически причини първоначално се появи на Engadget на Чет, 21-ви Януари, 2011 година 21:26:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Yahoo! | източник Министерството на земята и ресурси (1) , (2) | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар