неделя, 5 декември 2010 г.

Seagate Съобщава се отказа опит за поглъщане от Western Digital

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/05/seagate-reportedly-turned-down-takeover-bid-from-western-digital/:
Файл това под индустрията променя сливания, които никога не са били - Bloomberg съобщава, че Seagate отхвърли опит за поглъщане от конкурент Western Digital през октомври, което би създало компания твърд диск с джудже всички останали. Според "двама души, запознати с въпроса," Western Digital е готов да предлагат повече от 10-50 процента повече, отколкото конкурентните предложения за поглъщане TPG Capital, които вече дават повече от $ 7,5 милиарда на масата за Seagate. Както може да се очаква обаче, че самият размер на сливането е очевидно до голяма степен причината за своя отказ. Не само ще го създали огромно количество на продукта, се припокриват, а вероятно е довело до множество отклонения управление, но тя би почти сигурно, пред които са изправени някои доста значително нарушаване на антитръстовите правила пречки. Разбира се, нито фирмата е всъщност коментар на самия въпрос, и за момента най-малко, тя изглежда като Seagate е доволен върви сам.

Seagate Съобщава се отказа опит за поглъщане от Western Digital първоначално се появи на Engadget на Чет, 5-ти декември 2010 год. 07:03:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Bloomberg | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар