неделя, 2 октомври 2011 г.

Један горе: Играчи Помоћ Научници Решите Молекуларна Слагалица који могу довести до АИДС-а Вакцина

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/nFj6dJePJbk/:
fat_gamer_kid1

Дакле, ово није баш вест, али је толико страшан да је вреди поделити опет у случају да га пропустили. ХИВ / АИДС- погинуло је око 25 милиона људи широм света и научници су марљиво раде, јер је вирус откривен је у 1981 да пронађу лек. Док лек још измиче истраживачима, неколико инхибитора протеазе су развијени да успори њен напредак. Али прошле недеље, ХИВ / АИДС-истраживање је напред велики скок, захваљујући раду играчима . Да, играча.

Пре око три године, тим истраживача са Универзитета у Вашингтону створили игру под називом ФолдИт да дозволи играчима да допринесу научна истраживања играјући са обликом и структуром протеина. Зашто протеина? Па, има више од 100.000 врста протеина у људском телу, и разумевање структуре и састав ових протеина је кључна за разумевање како они раде и као и дизајнирање лекова који им мета.

Као протеини се налазе у већини болести патимо од, они такође су кључни за развој лекове, и тако ФолдИт омогућава играчима да дизајн нових протеина и пута познате протеина у њихове највише функционалне форме у настојању да допринесу превенцији болести.

Према ФолдИт сајт "Фолдит покушава да предвиди структура протеина искоришћавањем људи" решавања слагалица интуицији и да људи играју конкурентним да одустане најбоље протеина ".

И прошле недеље, ФолдИт постало је више од само добра идеја, или вежба за научно оријентисаних играча. Научници су покушавали да дешифрују протеин "антиретровиралну протеаза" за више од 15 година, као протеаза је један од кључних протеина који омогућава ХИВ-а да се умножавају и копирају се у живим ћелијама. Користећи ФолдИт, играчи су били у стању да идентификује структуру протеина - у року од 10 дана.

Са структуром ретровиралне протеазе откључана, научници сада могу да почну предузимање неопходних корака да се изгради лек који би могао значајно успорити брзину којом ХИВ-а развија. Налази су првобитно објављен у Природа чланку, који читаоци могу наћи овде .

"После неуспеха широк спектар покушаја да се реши кристалне структуре М-ПМВ ретровиралног протеазе тако што су молекуларно замена, ми оспорио играча протеина Фолдит савијање игру да произведе прецизне моделе протеина", Универзитет у Вашингтону истраживачког тима је рекао у својим налазима. "Изузетно, Фолдит играчи су били у стању да генеришу моделе довољан квалитет за успешну молекуларну замену и касније структуре одлучност. Рафинирани структура пружа нове увиде за дизајн антиретровирусни лекови ".

У овом извештају МСНБЦ , играчима описују начин на који су могли да раде заједно заједнички да реше загонетку која је подвео научници већ више од деценије. А шта је толико кул је да, док су неки од најважнијих напредак у игри је направљен од стране оних са биомедицинским академским порекла, већина активних играча игра са ФолдИт није имао ову врсту научне позадине. Многи од њих били су само просечан играчима као што си ти и ја

"Мајмун-Вирус решење загонетке показује да Фолдит и других научно-оријентисана видео игре могу да се користе за решавање широк РА

Няма коментари:

Публикуване на коментар