неделя, 2 октомври 2011 г.

Хацк ваше културе

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/MofgCfF22Rc/:
Justin Kan

Напомена уредника: Овај пост је гост Јустин Кан, суоснивач Џастин ТВ. и ТвитцхТВ . Можете га пратити на Туиттер овде и прочитајте свом блогу овде .

Понашање вируса. Смо проширили наше понашање на оне око нас, било пасивно или намерно.

Квиз: Који фактор највише високо корелира са гојазношћу? То није приход, расу, религију, или генетике. Испоставило се да је најбољи показатељ гојазности је твој пријатељ група: ако имате вишак килограма пријатељи, ви сте више вероватно да ће бити гојазних себе. Ово има смисла, јер да развијете своје понашање подесити из интеракција са онима око вас. Ако ваши пријатељи су физички активни и једу добро, имаћете више могућности да буду физички активни себе, и проводе више времена у здраву храну. Алтернативно, ако су ваши пријатељи који живе стварног живота верзија Супер Сизе Ме, ти си вероватно на експресни воз на типа ИИ дијабетеса.

С обзиром довољно изложеност понашања, такво понашање ће бити нормативно. Ово важи и за позитивне и негативне облике понашања. Један једноставан понашање сам видео проширила кроз моје групу пријатеља је јахање мотоцикли. Први пут сам почео вожњу пре неколико година након што су двојица мојих пријатеља је од на својим бициклима (који је желео да почне већ годинама, али никада нису катализатор до тог тренутка). Брзо унапред четири године и обе браћо моја, два цимера и многе друге пријатељи су јахања, са много више у различитим фазама полагања теста возача и улазак клуба органа донатора.

Током протеклих неколико година сам био изненађен да науче да је ово такође случај за предузетништво. За већину људи, новооснованих је ризичан подухват и нешто што треба избегавати. Многи се устручавају да напусте сигурне послове и покушате да покренете компаније од нуле. Од очекивану вредност перспективе, када се факторинг у неким ризик недаће могу приписати основне људске природе, оне правилно су максимизирање резултата. Међутим, за све већу групу, ја сам приметио да новооснованих су нормализовани понашање, и да то се обично шири преко личних веза.

Мој брат Данијел је савршен пример за то. Кад је Данијел дипломирао на колеџу у 2009, привреда је била у рецесији страшно, и било је веома тешко за нове градс да пронађу посао. У почетку има врло мало интереса за стартупс, почео је да ради за продају и развој пословања на УсерВоице након што нема опције у консалтингу и банкарству, где неколико пријатеља својих срећу да нађе посао су на челу. После неколико година успостављања пријатељства са оснивачима и рано запослених стартупс, чувши о новооснованих свакодневно и заједнички смештај са покретање оснивачима, он је скок себе и регрутовани тим за покретање Аппетизели .

Пример културе у размери хаковање је и Цомбинатор. Један од разлога што сам мислим да И Цомбинатор је толико моћна је зато што ствара нове друштвене норме, посебно за оне који долазе изван Силицијумској долини. Када покренете на ЈК, ваши пријатељи и породица мислиш да си луд. До краја, ви сте још једним пријатељем кохорте: друга ЈК предузетници и дипломци. Ови нови пријатељи ће пружити подршку и савете, али најважнија ствар да вам дају се имплицитно уверење да нисте луди.

Лекција овде је да кроз нека паметна социјалног инжењеринга можете пијук свој живот да се ставите у позицију да оствари циљеве које сте чак ни не знају како да почне. Ово је такође и

Няма коментари:

Публикуване на коментар