неделя, 2 октомври 2011 г.

Рокови Фацебоок не Да ли ...

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/7g5fDl4W6vM/:
article_graphics_28

Напомена уредника: Фацебоок рокови су само почетак. У овом гост пост, Џим Питков и Адријан Аоун скицирали оно рокова могло изгледати ако се примени на све. Ауон је директор стелт покретања Вавии , који ради на подскуп проблема наведених у наставку, а Питков је саветник.

Прошле недеље Фацебоок-у историју. Након прикупљања података о својим корисницима већ годинама, Фејсбук се окренуо дизајнер Николас Фелтон који су одлучили да је време да се те податке на следећи ниво и визуелизацију га - и Тимелине је рођен. Али шта о томе шта се дешава са остатком света, а не само моји пријатељи ... засто нема Фацебоок-има рокове за то?

Ми ћемо одговорити да је у минут, али прво, зашто је још важно? Из истог разлога читате овог члана, људи воле да остану до датума на широк спектар информација-социјални, тематских, локалним, националним, глобалним и ми сви мрзе да пропустите важан нову причу. Информације тако лако доступна осећамо обавезу да обрадимо више информација него икада раније. Фацебоок је пионирски начин добијамо информације о нашим пријатељима, али, нажалост, алате за остатак вести светских још нису хвата.

Али нисмо вам говорим нешто што већ не знате. Милијарди долара питање је шта да уради поводом тога? Верујемо да су информације потрошња данас је спремна за преврата-технологија развија тако да одговара нашем понашању. Дакле, како ће се ова трансформација десити?

Борбе преоптерећености информацијама

Оно што је некада била једноставна вежба за скенирање једног или два новине дан за интересантне наслове вести и чланке је ескалирао у понављају скенирање у току дана више онлине вести извора (Фацебоок хране, туеетс, РСС фидове, онлајн новине и блогове). И у многим случајевима, различите изворе само понови исту причу изнова и изнова, што очигледно обиље опција заблуду. Дакле, док већи избор је често боље, овде је једноставно нас преоптерећења.

На пример, када Кате Миддлетон оженио принц Вилијам, можете да прочитате хиљаду чланака о томе. Зачудо, читање традиционалне штампане медије заправо ефикаснији од тога, јер прича се помиње само једном папиру. У садашњем стању "преоптерећења", можете видети истом члану твеетед, заједнички на Фацебоок-у, гурнути на РСС феед, итд и у многим случајевима издавачи савити до перверзне подстицај сензационалистички наслови на диференцирају своје цоокие-цуттер садржаја и диска више кликова. Због тога је тешко избећи предрасуде и схвате шта се стварно дешава, или чак знам да ли сте алре

Няма коментари:

Публикуване на коментар