четвъртък, 27 октомври 2011 г.

Фацебоок пријатељи отвореног кода хардвер за дата центрима

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/aw9ntcuy-SE/facebook-friends-open-source-hardware-for-data-centers.ars:

Израз "отворени изворни сервер" само је на сасвим нови смисао. Јутрос на догађају у Нев Иорк- а, Фацебоок директор хардвера дизајна и ланца снабдевања Френк Франковски најавио стварање основа за усмеравање Отворени Цомпуте пројекта (ОЦП)-напор иницирала Фацебоок-инжењери да би користи од опен соурце заједнице да проблеме са којима се суочавају у изградњи ефикасног "Веб размера" дата центара. Фацебоок, Интел, АМД, и Асус такође су допринели интелектуалне својине у пројекат, укључујући и матичну плочу и спецификације сервера ножа.

ОЦП је покренут од стране инжењера на Фацебоок , као резултат њиховог искуства у покушају да изгради високо ефикасан дата центру у Приневилле, Орегону. Приневилле дата центар је најефикаснији на свету у смислу потрошње енергије, користећи 38 одсто мање енергије него постојећи подаци Фацебоок центара и кошта 24 одсто мање. Са Потрошња струје ефикасност (ЈКП) Оцена 1.07, само седам одсто снаге довео у објекат се користи у изнад дата центру и хлађење. Али, све има потребан Фацебоок инжењери обичају дизајн сервере, напајања, резервна батерија система и сервера сталке да прими поједностављен систем користи дистрибуцију електричне енергије 480 волти дистрибуцију да се смањи губитак, пре него корачање је доле и смањује хлађење захтеве.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар