понеделник, 5 септември 2011 г.

Нови програм олакшава да бисте свој рачунар у конверзацијски митраљез

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/09/05/new-program-makes-it-easier-to-turn-your-computer-into-a-convers/:
Већ смо видели како незгодан се рачунари могу када покушавају да говоре као људи, али научници из Северне Каролине државе и Грузија Технологија сада развили програм који би могао лакше да им покаже како се то ради. Њихов приступ, наведених у недавно објављеном раду ће омогућити програмерима да креирају природан језик генерације (НЛГ) система два пута брже од тренутно могуће. НЛГ технологија се користи у широк спектар апликација (укључујући и видео игре и центара за кориснички сервис), али производња ових система је традиционално потребно програмера да уђу велике количине података, речника и шаблоне - правила које рачунари користе за развијање казне. Водећи аутор Картхик Нарајан и његов тим, међутим, створили програм у стању да науче како да користе ове шаблоне на својој, и тиме захтева програмерима да улаз само основне информације о било којој теми разговора. Као што учи како да говоре, софтвер може, такође, аутоматски предлоге о којима би требало да информације да се дода његовој бази података, на основу разговора на дохват руке. Нараиан и његове колеге ће представити своје студије на вештачку интелигенцију овогодишњем и интерактивне Дигитал Ентертаинмент конференцији у октобру, али можете копају кроз њу за себе, на линку испод.

Нови програм олакшава да бисте свој рачунар у конверзацијски брбљивац првобитно појавио на Енгадгет он Фри, 05 Оцт 2011 01:04:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | извор Нортх Царолина Стате Университи (1) | Емаил ову | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар