петък, 8 юли 2011 г.

Хафингтон Пост Велика Британија: мајсторски или погрешан корак?

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/Rfj1CiE96zo/:

Пре неколико недеља, интересантан предлог слетео у мом инбок: бих бити заинтересовани за допринос политици део ускоро бити покренута Хуффингтон Пост Великој Британији ?

Да буде јасно, кад кажем предлог је било занимљиво, не мислим сам био заинтересован за то прихвата: као опште правило, трудим се да само пишу за бесплатно када имам нешто да промовише . Мислим, био заинтересован да научи да Аријана Хафингтон и АОЛ су спремни на директне време и ресурсе у покретање ХуффПост Велика Британија: пројекат који, ако верујете неки Великој Британији медији критичари , јесте тако јасно осуђена на неуспех.

Не требам да вам кажем да Хуффингтон Пост САД [Откривање: ХуффПост је у власништву АОЛ која поседује ТецхЦрунцх који бла бла бла] је огроман успех. Са својим мешавина партизанског едиториалисинг и позната личност сапун-бокс, под условом да контрапункт укоченост и биланс много америчких медија. У исто време, захваљујући милијарди слајдова мачака патње гардеробе кварова, она је успела да генерише довољно новца на рекламирање да запосли тим са пуним радним временом новинарима да покрије реалне вестима, чиме се позиционирања као полу-равноправног ривала традиционалним новинама.

А ипак, за све несумњива успеха ХуффПост у САД, тешко је видети како посвећена издање за Велику Британију могу нигде да уради у близини, као и - и то не само због тога што Британија је једва петина становника САД (Калифорнија и Тексас комбиноване понуде више потенцијала читалаца него цео Велика Британија).

За једну ствар, као Тоби Иоунг тврди Телеграф , Велика Британија читаоци су мање заинтересовани од својих америчких рођака у оно што познате личности мисле о свету. Чланке као што су Роб Ниска жале " домаћинства Издаја "његове бивше домаћице су прави саобраћају возач у САД, у Великој Британији да би се састао са запомагања равнодушности.

Али, наравно, личности представљају мали проценат списку ХуффПост је сарадника. За сваку холивудски глумац, сајт се може похвалити сто левичарски политичари гласова за победу, хиљаду аутора са књигама да промовише и милиона професионалних писаца секирама да самељите - сигурно да ће задржати висок квалитет садржаја тече? Можда - али тамо ХуффПост Великој Британији има проблем, у облику Гардијана високо трговине, лево оријентисани блог платформи Коментар Да ли је бесплатно (ЦИФ). Назван по мантра бивши власник листа и уредник, КП Скот ("Коментар је слободан али чињенице су свете '), ЦИФ већ има импресиван списак високог профила сарадника, опининг о свему, од недавних избора у Турској на емоционалну дубину од крава .

Више импресиван ипак, јесте чињеница да ЦИФ плаћа многи од његових сарадника (укључујући, повремено, ми ) за свој рад, са стопама лебди око £ 90 ($ 140) за 800 речи колони. То није много, али је бесконачно пута више него ХуффПост Велике Британије нуди. У САД, Аријана Хафингтон је успео да искористи свој велики лични утицај (и магнетизам), да заведе високог профила сарадника у помагању се њеном сајту ван земље. Од тада,

Няма коментари:

Публикуване на коментар