събота, 23 юли 2011 г.

Ја не желим да будем различитости кандидата

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/zTlpJkEXwjo/:

Напомена уредника: Гост аутор Бинду Реди је извршни директор МиЛикес , реч-од-уста огласне мреже које финансира бивше у Гоогле- .

Када смо били подизање наше анђео круг, имао сам телефонски разговор са истакнутим Силиконске долине инвеститора који нису имали времена да се састане ми лицем-у-лице, али је заинтересован за улагање у МиЛикес јер сам жена предузетник-званог "различитости кандидата. "

Иако је тешко рећи 'не' новца, посебно када неко то даје вам чак и без слушајући шта је то што радите, осећао сам се увредио и несрећан. Осетио сам да сам довољно компетентан да прикупи новац и изграде успешне пословне без обзира на мог рода, а не због њега.

У свим правичност, овај анђео и многе друге присталице жена у технологији имају добре намере. Међутим, они не схватају да је расписивање пол неко они чине систем мање меритократскији.

Долазе из Индије, имам личну перспективу на ненамерне последице такве политике. Мој алма матер ( Индијски институт за технологију ) је веома меритократскији институција Упис је заснован на потпуно објективним критеријумима: стека рангирање у једном пријемни испит које студенти широм земље.

Међутим, постоји један изузетак: одређени број места су резервисана за студенте из касте, који су историјски дискриминисани. Она помаже у неким случајевима пружањем могућности да се људи који би стварно их користе, али у већини случајева то је једноставно не ради. То подрива стварно добри људи, који би био примљен без квота и изазива много несигурности и стреса код људи који немају могућност да се избори у високо конкурентном окружењу. Ту је много беса и љутње од других који само пропустила све пријем такође.

Корачање уназад, на више фундаменталном нивоу, нисам баш сигуран да би требало да брине о недостатку жена у тецх ништа више него забрињавајуће о томе зашто нема више жена возача камиона или више мушких медицинских сестара.

Жене и мушкарци су другачији. Чак иу идеалном свету, где жене и мушкарци имају слободу да изаберу оно што желе да раде, без икаквих предрасуда или друштвене предрасуде, ми ћемо и даље имати мушке и женске доминирају професија.

У основи, људи ће гравитирати према професије и каријере да су добри на или имају урођену предност у.

Ипак, још смо далеко од тог савршеног света. Жене имају тенденцију да се мање плаћене од мушкараца , чак и ако обављају подједнако добро и нема сумње да још увек постоје многе предрасуде против жена, чак у професијама које су вероватно да ће бити боље. Док ја мислим да треба да урадимо што можемо да негује једнакост полова, не верујем да преференцијални третман или има разноврсност квота је одговор.

Квоте увек имају тенденцију да буду лоше за свакога питању на дуге стазе-женски кандидат који је добио посао јер је она била жена, запошљавања менаџера који могу имати компромитована са Б играч и остатак тима који ће увек луку мислио - "она је где је, јер је она жена." Најгоре од свега је то прави штету жене које су једноставно боље свој посао.


Няма коментари:

Публикуване на коментар