събота, 23 юли 2011 г.

Чарли Милер сматра Мацбоок батерија сигурносна рупа, планира да попуни са Цаулкгун

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/07/22/charlie-miller-finds-macbook-battery-security-hole-plans-to-fil/:
Они батерије вероватно срео гора судбина од белог МацБоок линију су дошли. Према Форбс, Чарли Милер је успео да донесе седам од њих бескористан након стицања укупног приступ фирмвер своје микро-контролора преко сигурносну рупу. Очигледно, литијум-на пакете за линију лаппиес - укључујући мелодије и професионалац - могуће је приступити са две лозинке је ископао из '09 ажурирање софтвера. Чак се помиње да је неко могао да их "користи да уради нешто стварно лоше", укључујући Фаултинг задужен-ниво и термо читање изласци до можда чак и чинећи их експлодирати . Он такође сматра да је тешко место злонамерних би се директно инсталира у оквиру батерије, више пута инфицирања рачунар уколико уклоњен. Дошао августа, он је наводно ће бити детаљно рањивост на црно конференцији Хат-безбедносне уз поправити он назван Цаулкгун, која има само благе ивични-ефекат који закључавање оут ажурирања од стране Аппле. Вреди се сигурно ових дана, иако. Зар не? Пуна прича у линкове испод.

Чарли Милер сматра Мацбоок батерија сигурносна рупа, планира да испуни Цаулкгун првобитно појавио на Енгадгет дана Пет, 22 Апр 2011 23:59:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Елецтрониста | извор Форбс | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар