неделя, 31 юли 2011 г.

Чудна наука ставља електронике у ранчеви дивљих животиња

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/bVZjh0cGPIQ/weird-science-puts-electronics-in-the-backpacks-of-wild-animals.ars:

Ранац-носи цолугос показују идеје о змајевима су за птице: број сисара, као што су летеће веверице, су еволуирали способност да клизе на велике удаљености. Неки истраживачи су предложили ово је начин да штеде енергију, јер лепо клизе дуго траје много мање енергије него пењање доле са једне локације и пењање назад до други. Али то је идеја која је тешко за тестирање до сада, када су минијатуризованим електронике дозвољено истраживачима да одговара цулогос са осетљивим на покрет ранчеви .

Систем за праћење показује да, да клизе на нову локацију у надстрешнице, цолугос имају да троше фер мало енергије да се попне горе пре покретања у авио-бази на Биомеханика свега тога, они обично могао да урадим боље кретање по хоризонтали кроз лишће на њихове коначну локацију. И који год начин они иду о стварима, ни један од тих покрета на крају додао да се много енергије буџета животиње. Дакле, аутори сугеришу да клизи само питање добијања негде брзо, пре него начин да се сачува енергију.

Мешање ГПС праћење и повраћања пута: "Семе растурања је од кључног значаја за динамику разумевање шума", почиње овог рада , разумно довољно. Али, убрзо, аутори су исхрану семена заробљене тоуцанс и мерење колико је времена потребно пре него што сте поново повраћао горе (у просеку нешто више од 25 минута, у случају да су радознали).

Тада, баш као и код цулогос, минијатурне ранчеви појави, привезан на дивље животиње, у овом случају, ГПС систем на Тоуцан. С обзиром на удаљеност травллед и време који су укључени, аутори могу да процене колико далеко Тоуцан је вероватно да се семе пре него што пукинг резервну копију. Скоро половина семе се више од 100 мил од свог сајта порекла.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар