неделя, 3 юли 2011 г.

Сексуалне активности прати Фитбит појављује у Гоогле резултатима претраге

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/xT_q0KAD7B4/:


Иикес. Корисници фитнес и калорија трацкер- Фитбит можда морати да буду опрезни при креирању профила на сајту. Сексуална активност многих корисника Трацкер компаније и онлине платформа може се наћи у Гоогле резултатима претраге, што значи да ови профили корисника су јавни и претраживати. Ви можете да кликнете овде за приступ овим резултатима.

Као што можда знате, Фитбит Трацкер је компактан уређај који ношење клипови на одећу или стаје у џеп и снима, преко акцелерометар технологије, информације о дневним здравствене делатности, као што су кораци, пређене дужине, сагорелих калорија, вежбе интензитет нивоа и квалитет сна. Корисници такође могу да се пријавите исхране, тежину, додатне активности (укључујући и сексуалне активности) и других здравствених информација на сајту како би добили потпуну слику свог здравља.

Дакле, зашто су профили Фитбит корисника у стању да се претраживати у Гоогле-у? То није стварно Фитбит кривица. Када креирате профил, подразумевано подешавање приватности омогућава профили се могу наћи у резултатима претраге (Гоогле, Бинг, итд). Ако не унцлицк ову поставку, очигледно учиниће ваш јавни профил за свакога да пронађе.

Дакле, ови корисници се могу несвесно деле најинтимније детаље (нпр. љубљењем, грљењем и више) када се снима своје сексуалне активности за израчунавање колико калорија имају запалили у одређеном временском периоду.

Наравно, секс не рачуна као вежба, али ћете можда желети да два пута размисле пре него што се снимање на Фитбит и чинећи ваш профил отворен за јавност (ТМИ, некога?). И да се ублажи овај проблем, можда треба да промените свој Фитбит подразумеване приватност.

Захваљујући Енди Баио за савет.


Няма коментари:

Публикуване на коментар