вторник, 14 юни 2011 г.

Њујорк тајмс, ОпинионЛаб тужи Лодсис траже декларативне пресуде

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/06/14/new-york-times-opinionlab-sue-lodsys-seeking-declaratory-judgem/:

Инди програмери окренули веб сати након пријема писма са упозорењем Лодсис прошлог месеца, али већи Девс је више традиционални приступ , остављајући комуникације и прст-указујући на адвокате уместо. Две такве компаније, Њујорк тајмс и ОпинионЛабс, дошао на видело након подношења тужбе против патента трол јуче, тражећи декларативне пресуде да поништи Лодсис'с патената. Девет страна приговору Нев Иорк Тимес наводи четири Лодсис патентима, укључујући 7.222.078, која је претходно била коришћена за циљање мање програмерима. Нев Иорк Тимес је клика кроз систем и ОпинионЛабс "анкете су били и мета, а ако одела су успешни, Лодсис би био одговоран за све правне трошкове и не би било дозвољено да прикупљају на патената у будућности.

Разговарали смо са Џули Семјуелс од ЕФФ , који је објаснио да подношење за декларативне пресуде могло теоретски омогућавају Нев Иорк Тимес и ОпинионЛабс да су суђења у Калифорнији и Илиноису, где пресуде су поднете декларативно, уместо источном округу Тексас - изузетно тужилац-суд, где пријатељски Лодсис поднијело тужбу против седам Девс 31. маја . Остали који су примили Девс писма, али још увек нису тужени може да уради исто. Одговара доноси Нев Иорк Тимес и ОпинионЛабс формално позива ваљаност патената Лодсис је у питање, али, нажалост, не мењају игру намењено Лодсис већ тужио, који ће и даље бити одговоран за лиценцирање таксе и друге штете ако суд утврди да патената важи (и њихове апликације бити крши права).

Њујорк тајмс, ОпинионЛаб тужи Лодсис траже декларативне пресуде првобитно појавио на Енгадгет дана Уто, 14 Апр 2011 13:26:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Елецтрониста | Соурце Њујорк Тајмс компаније | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар