сряда, 25 май 2011 г.

Аппле признаје Мац злонамерних програма Дефендер, обећања ажурирање софтвера

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/J2JsBmOY61g/apple-acknowledges-mac-defender-malware-promises-software-update.ars:

Аппле је одлучио да јавно призна Мац-заштитник малвера који изгледа као да пузи на корисника рачунара Мац-а. Компанија Постед онлине подршка документу уторак увече да су наводи како да идентификују и да се ослободите програма који покушава да превари кориснике да предају своје информације о кредитној картици. Компанија је такође обећао да ће проблем ускоро ажурирање софтвера који ће посебно лови се и уклоните Мац-Дефендер и његове варијанте.

"Недавни пхисхинг превара има циљани корисници Мац-их преусмеравањем од легитимних сајтова до лажних веб сајтова који их је рећи да је њихов рачунар заражене вирусом," Јабука је написао у својој подршци документу. "У наредним данима, Аппле ће испоручивати софтвер Мац ОС Кс упдате који ће аутоматски наћи и уклањање злонамерних програма Дефендер Мац и његове познате варијанте упдате ће такође помоћи да заштите кориснике пружајући експлицитне упозорење ако преузмете овај малвер.."

Много Добродошли признање долази из Аппле мање од недељу дана након што се сазнало да су корисници прави почетак да видите овај малваре-у дивљини мало чешће него што је уобичајено. Када смо истраживали питање , рекли су нам неколико Аппле Сторе Генијалци да су такође видели класу један Гениус на великом Аппле Сторе је рекао да је видео извештаје малвера у продавници иду од око 0,2 до 5,8 одсто на одсто у неколико недеља, а велика већина оних који су Мац-заштитник или варијанте , често познат као Мац безбедности или Мац Заштитника. (Мањи, независни подршку људи су донекле подељени о томе да ли је дошло до неочекиване малвера извештајима.)

У то време, један од контроверзних аспеката реакције Аппле је да није било никога-Аппле је од својих АпплеЦаре и мало кадар да се не признају ни Мац-заштитник постојање, а не да га уклоните из заражених рачунара корисника.

Сада, међутим, компанија је очигледно имао промену срца. У подршку доц, Аппле је изјавио да Отпад апликација одмах ако је не буду инсталирани још, али ако имате, постоји низ корака које треба следити у циљу да се ослободи тога. И, наравно, постоји и лењи руту: ако имате Мац-заштитник инсталиран, али га нису дали информације о кредитној картици ипак, само могли чекати за Аппле да изда своју верзију софтвера и да га аутоматски уклоњени. Или, можете да користите Мац-заштитник Ремовал Тоол из Ицронтиц.

Прочитајте коментаре на овај пост


Няма коментари:

Публикуване на коментар